Nyheder

Så kom sejren

Efter kun et enkelt point i de første fem kampe kom forårets første sejr til Sparkærs serie 2 mandskab onsdag aften hjemme mod Ørslevkloster IF. 2-1 blev kampens resultat, og det lunede i den grad for de rød/hvide, der med sejren sendte ØK ned på sidstepladsen og selv fik føling med både Hammel og Bjerringbro, som er de to næste modstandere.

Kampen blev en intens og højspændt affære med et medlevende talstærkt publikum på begge langsider. Det er det, et lokalopgør i serie 2 kan, og selv om Sparkær Stadion ikke er udstyret med tælleapparater, så er vurderingen, at der var flere end 100 tilskuere. De blev vidner til en livlig start på kampen, hvor Sparkær kom bedst fra start. Allerede efter 4 min. var Kasper Henriksen helt igennem, men fik ikke afsluttet godt nok og minuttet efter fangede Kasper Møller ØK’s målmand for langt ude af målet, men hans lop gik lige over mål. ØK svarede dog igen et par minutter senere, hvor Jonas Drensborg fik blokkeret et skud fra en ØK-spiller i fri position.

IMG 1709 kopier
Noah Hvass afdribler ØK-anfører Thomas Ramsdahl (3) og scorer kort efter til 1-0.

Efter 10 min. kom så scoringen til 1-0. Det var Noah Hvass Gjørup, der fra venstre side tog et par træk ind foran og afdriblede et par par ØK-forsvarere, hvorefter han fra kanten af feltet placerede bolden tæt ved det ene stolpe. Ikke et særligt hårdt skud, som ØK-målmand Kasper Møller Pedersen ikke reagerede på. Det gjorde han heller ikke, da Oliver Andersen 4 minutter senere sendte et indlæg fra højre side ind i det modsatte målhjørne til 2-0 til hjemmeholdet. Efterfølgende var målscoreren i tvivl, om det var et indlæg eller skud. Udefra lignede det nu mest et indlæg.

Som halvlegen skred frem kom ØK mere og mere i boldbesiddelse, og et par gange var der optræk til panik i Sparkær-forsvaret, der ellers denne aften var noget mere fasttømret end tidligere. Det skyldes ikke mindst en ny opstilling med Asger Fjeldsted trukket tilbage i det midterste forsvar. Med 10 min. tilbage af 1. halvleg fik Mikkel Mackenhauer et gult kort, og det afstedkom et tungt ØK-pres med et par gode muligheder, men stormen blev reddet af.

IMG 1938 kopier
Asger Fjeldsted var rykket ned i midterforsvaret og trak langt de fleste stemmer efter kampen.

Efter pausen fik den unge dommer Magnus Kjærgaard Jakobsen for alvor gang i kortspillet. Allerede efter 48. minutter måtte ØK’s Mathias Brammer ud efter protester, og i det 57. minutter var det så Sparkærs Kasper Møller, der måtte ud efter et dumt frispark. Han blev bare to minutter senere ledsaget af ØK’s Jonas Snogdal Adamsen efter endnu et frispark, men så blev der ro på kortspillet indtil kampens tillægstid.

Resten af halvlegen var det ØK, der lagde pres på, selv om de ikke kom til nævneværdige chancer, inden Peter Skovgård reducerede med godt et kvarter igen. Det fik gæsterne til at tro på mere men Sparkær-spillerne gav sig denne gang ikke, og kæmpede bravt for at forsvare føringen. Tilmed fik Kasper Møller en gylden mulighed for at lukke kampen i det 84. minut, da han slap helt fri, men her reddede Kasper Møller Pedersen i ØK-målet med en fodparade. I dommerens 4-5 minutters tillægstid måtte Mikkel Mackenhauer trække i nødbremsen, da en ØK-spiller var ved at slippe fri midt for mål, og det udløste et korrekt rødt kort.

IMG 1858 kopier
Daniel Brøns var tilbage efter 3 ugers pause med knæproblemer, og han viste vejen for sine holdkammerater med en stærk indsats på midtbanen. Han var meget træt efter kampen, men blev ved i samtlige 90 minutter.

Mere blev det ikke til, og Sparkær-spillerne og det talstærke hjemmepublikum kunne endelig juble over en sejr. Den blev ikke skabt på skønspil, men på villighed til at arbejde hele kampen igennem, selv om trætheden var tydelig hos nogle af spillerne mod slutningen. Det kan godt være, at ØK spillede bedst fodbold, men chancerne var i hvert fald lige fordelt, og så handler det om at være skarpe, og her var Sparkær bedst! Og som skrevet  i optakten: “Det har altid været Sparkærs varemærke, at om ikke andet så kunne vi holde dampen oppe og knække modstanderne på vilje og fight. Det har vi stadig til gode at se i serie 2. Så derfor, tilbage til de gamle dyder!” Det så vi onsdag aften, og tak for det!