Nyheder

Den nemmeste vej til superligaen

Det er vel efterhånden gået op for de fleste her i efteråret, at der virkelig er mangel på fodbolddommere, og vi har for første gang nogensinde oplevet ikke at kunne få en dommer til en serie 3 kamp. Det skete i forrige runde, hvor vi måtte have hjælp af en af træner Per Sørensens tidligere spillere fra Rosendahl IK.

I lørdagens kamp mod Hersom/Bjerregrav endte det så i den helt anden ende af skalaen, da superligadommer Lasse Læbel Graagaard fra Holstebro dukkede op som kampens dommer i en superligafri weekend. Det blev en på alle måder god oplevelse for både spillere og publikum men også for pressechef Jacob Mackenhauer og undertegnede, der fik en god snak over en øl med Lasse efter kampen.

Lasse Graagaard 14.10.2023 2

Her fortalte den 28-årige fremadstormende fodbolddommer om tilværelsen som superligadommer og hans ambitioner med dommergerningen. Og med debut i Superligaen allerede som 28-årig i år lægger han ikke skjul på, at målet er at komme ud på de store arenaer i Europa, og som han sagde med et glimt i øjet: “Nu er jeg jo godt på vej med denne kamp på Sparkær Stadion”.

Han kunne fortælle om både forberedelse og efterbehandling af en superligakamp. Det starter om tirsdagen, hvor dommerne får besked på, om de skal dømme i superligaen i den kommende weekend men ikke hvor, så det kan derfor til tider være svært at planlægge andre ting så som deltagelse i private sammenkomster m.m. For hvis kampen bliver på Sjælland, så har Lasse tradition for at tage derover dagen før. Og en superligakamp slutter ikke med det sidste fløjt på banen, for efter kampen er der evaluering, og han ser altid ser kampene igennem to gange efterfølgende. Så der går meget tid med en kamp, men det kan kombineres med en deltidsstilling som lærer.

Han fortalte også, at ikke alt er positive oplevelser, når man kommer op på superliga niveau. Efterfølgende er kommentarer på de sociale medier langt fra positive, ja nogen gange langt over stregen for, hvad man kan tillade sig. Men det er jo efterhånden tonen på disse medier, og det skal man også lære at håndtere.

Det blev også til en snak om dommermangel og seriekampe, og Lasse er jo som alle andre startet med ungdomskampe og seriekampe, inden karrieren tog fart. Han tog dommeruddannelsen som 15 årig, og har siden stort set rykket op i rækkerne hvert år. Han opfordrer da også til, at mange flere tager dommeruddannelsen og bliver en del af fodbolddommerfamilien, så der også fremover kan afvikles seriekampe. Og hvis man som spiller har ambitioner om at komme i Superligaen, så er det som overskriften fortæller “den nemmeste vej ved at blive dommer”.

Selv bliver det småt med at dømme seriekampe, og kampen i Sparkær var en undtagelse i en nødsituation. Men Lasse kan godt lide at komme tilbage til rødderne, hvor han selv er startet. Han er da også fast inventar sammen med kollega Mads-Kristoffer Kristoffersen ved årets Vildbjerg Cup, og det nyder han. Så var det jo oplagt at tilbyde ham finalen i Fjends Cup 2024, og det var han slet ikke afvisende for, hvis det passer ind i kalenderen. “Send mig en besked, så ser vi, om det kan lade sig gøre”. lød det fra den tiltalende og sympatiske unge superligadommer.

Se og hør interview med Lasse Graagaard efter lørdagens kamp.

I oktober 2020 bragte DBU Jylland Region 2’s blad “Fodbold-Nyt” denne artikel om Lasse Graagaard.

-hp

P.s. Sidder der nogle lokale og får lyst til at uddanne sig til fodbolddommer, så kontakt Sparkær IF. Vi betaler gerne for din uddannelse.

del på de sociale medier

Facebook
Twitter